Η παρακάτω συνταγή δεν είναι ο αυθεντικός κιουνεφέ, η διαφορά με τον αυθεντικό που τον κάνει και απολύτως ξεχωριστό είναι το τυρί που βάζουμε στην γέμιση, το τυρί αυτό ονομάζετε dil peyniri.
Αν ψάξετε καλά σε μαγαζιά που εισάγουν προιόντα απο την Πόλη πιθανών και να το βρείτε. Αν το γνωρίζετε και το βρείτε τότε αντικαταστήστε όλα τα τυριά με 400 γρ τυρί dil peyniri και απλά απλώστε το ανάμεσα απο κάθε στρώση κανταίφι.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.
Υλικά για τον Πολίτικο κιουνεφέ: 1 κιλό φύλλο κανταΐφι
350 γρ. βούτυρο λιωμένο
3 κ. σούπας γάλα
450 γρ. ρικότα ή μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
100 γρ. μοτσαρέλα
150 γρ. γάλα
3 κ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
3 κ. σούπας γάλα
450 γρ. ρικότα ή μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
100 γρ. μοτσαρέλα
150 γρ. γάλα
3 κ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
Υλικά για το σιρόπι: 2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερόχυμό από ½ λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση:
Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 160 βαθμούς. Τέλος καυτό όπως είναι το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου