ΚΥΔΩΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Σε μια γάστρα βάζω καθαρισμένα κυδώνια κομμένα χονδρά κομμάτια. Τα
πασπαλίζω με ζάχαρη άσπρη ή καστανή και κανέλα. Προσθέτω λίγη μαυροδάφνη
( ή γλυκό μαύρο κρασί) και μέλι. Τα ανακατεύω με ένα κουτάλι, σκεπάζω
με το καπάκι και ψήνω στους 180 βαθμούς (πάνω-κάτω) για μια ώρα περίπου ή
μέχρι να μαλακώσουν. Ξεσκεπάζω και δυναμώνω λίγο τον φούρνο αν
χρειαστεί να εξατμιστούν τα επιπλέον υγρά. Ή βάζω το ταψί στο μάτι της
κουζίνας σαν κατσαρόλα.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω ταψί και ή να τα σκεπάσω με αλουμινόχαρτο ή να τα μαγειρέψω ξεσκέπαστα και να ελέγχω τα υγρά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου